Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU): verschil tussen versies

geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Reformatorisch Maatschappelijke Unie''' (RMU) is een Nederlandse christelijke vakbond en werkgeversvereniging die anno 2006 16.000 leden telt. '''Doel''' De...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
'''Werk'''
 
De RMU sluit jaarlijks ongeveer drie bedrijfstak-cao’s af en neemt deel aan ongeveer 20 reguliere overleggen (stand 2005). In 2005 was zij  betrokken bij acht ondernemings-cao’s<supref>[3]SERmagazine, nov 2006, aangehaald artikel.</supref>.
{| class="wikitable"
|“De Bijbel spreekt erover dat we vrede moeten houden met alle mensen. Door werknemers en werkgevers te verenigen in één unie proberen we dat tot uitdrukking te brengen. Meer nog dan in de organisatiestructuur komt het harmoniemodel tot uitdrukking in de intentie waarmee het overleg wordt ingegaan. Je moet er met praten uitkomen. Het gaat erom dat je het beste voor beiden zoekt.”
Regel 31:
'''Geschiedenis'''
 
De Reformatorische Maatschappelijke Unie is in 1983 opgericht. De aanleiding was een staking. Toen het politiepersoneel in 1983 het werk neerlegde, was dat voor de oprichters van de RMU een brug te ver<supref>[2]SERmagazine, nov 2006, aangehaald artikel.</supref>.
 
'''Staking'''
Regel 52:
 
== Voetnoot ==
1. ↑ Bron: ‘Het geloof bindt ons meer dan kapitaal en arbeid ons scheidt’, in: SERmagazine, nov 2006
 
2. ↑ SERmagazine, nov 2006, aangehaald artikel.
 
3. ↑ SERmagazine, nov 2006, aangehaald artikel.