Naar inhoud springen

Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU): verschil tussen versies

Hyperlinks toegevoegd. Voetnoten samengevoegd. Kader met tekst rechts gezet.
Geen bewerkingssamenvatting
(Hyperlinks toegevoegd. Voetnoten samengevoegd. Kader met tekst rechts gezet.)
 
Regel 7:
'''Werk'''
 
De RMU sluit jaarlijks ongeveer drie bedrijfstak-cao’s af en neemt deel aan ongeveer 20 reguliere overleggen (stand 2005). In 2005 was zij  betrokken bij acht ondernemings-cao’s<ref>SERmagazine, novname=":0" 2006, aangehaald artikel.</ref>.
{| class="wikitable"
|“De Bijbel spreekt erover dat we vrede moeten houden met alle mensen. Door werknemers en werkgevers te verenigen in één unie proberen we dat tot uitdrukking te brengen. Meer nog dan in de organisatiestructuur komt het harmoniemodel tot uitdrukking in de intentie waarmee het overleg wordt ingegaan. Je moet er met praten uitkomen. Het gaat erom dat je het beste voor beiden zoekt.”
 
{| class="wikitable" style="border:1; float:right; width: 25%; margin-left: 20px;"
RMU-directeur Peter Schalk, 2006<ref>Bron: ‘Het geloof bindt ons meer dan kapitaal en arbeid ons scheidt’, in: SERmagazine, nov 2006</ref>
| style="padding: 15px;"|“De Bijbel spreekt erover dat we vrede moeten houden met alle mensen. Door werknemers en werkgevers te verenigen in één unie proberen we dat tot uitdrukking te brengen. Meer nog dan in de organisatiestructuur komt het harmoniemodel tot uitdrukking in de intentie waarmee het overleg wordt ingegaan. Je moet er met praten uitkomen. Het gaat erom dat je het beste voor beiden zoekt.”
 
RMU-directeur Peter Schalk, 2006<ref name=":0">Bron: [http://www.ser.nl/sitecore/content/Internet/nl/Publicaties/Overzicht%20SER%20Bulletin/2006/november%202006/05.aspx ‘Het geloof bindt ons meer dan kapitaal en arbeid ons scheidt’], in: SERmagazine, nov 2006</ref>
|}
'''Leden'''
Regel 19 ⟶ 20:
'''Grondslag'''
 
De RMU gaat uit van de [[Bijbel]] en de [[Drie Formulieren van Enigheid]].
 
'''Onderwerpen'''
Regel 31 ⟶ 32:
'''Geschiedenis'''
 
De Reformatorische Maatschappelijke Unie is in 1983 opgericht. De aanleiding was een staking. Toen het politiepersoneel in 1983 het werk neerlegde, was dat voor de oprichters van de RMU een brug te ver<ref>SERmagazine, novname=":0" 2006, aangehaald artikel.</ref>.
 
'''Staking'''
Regel 41 ⟶ 42:
Verwant aan de RMU is het ''Christennetwerk|GMV'', dat 11.000 leden telt (stand 2006) en waarin eveneens beide werknemers en werkgevers verenigd zijn. De RMU is niet vertegenwoordigd in de Sociaal-Economische Raad (SER).
 
== BronBronnen ==
De eerste versie van dit artikel is voornamelijk gebaseerd op de tekst van het art. Reformatorisch Maatschappelijke Unie op Wikipedia (NL), 8 maart 2013.
 
Regel 47 ⟶ 48:
 
== Meer informatie ==
Website van de RMU: <nowiki>http://www.rmu.org/</nowiki>
 
[http://www.ser.nl/sitecore/content/Internet/nl/Publicaties/Overzicht%20SER%20Bulletin/2006/november%202006/05.aspx ‘Het geloof bindt ons meer dan kapitaal en arbeid ons scheidt’], in: SERmagazine, nov 2006
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.