Weet Magazine: verschil tussen versies

1.512 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(6 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1:
'''Weet Magazine''' is een populairwetenschappelijk tijdschrift op bijbels [[Creationisme|creationistische]] grondslag. Het is vooral gericht op studerende jongeren en jongvolwassenen en biedt hen bijbels ingekaderde wetenschappelijke kennis.
[[Bestand:Nummer van Weet-Magazine.png|miniatuur|493x493px|Een nummer van het Weet-Magazine uit 2017.]]
 
Het tweemaandelijkse tijdschrift vermeldt in ieder nummer interessante feitjes en weetjes over de wereld om ons heen en hoe deze in elkaar steekt. Het beschrijft de leukste ontdekkingen uit natuur, techniek en wetenschap vanuit een christelijk en bijbelgetrouw perspectief beschrijft. Het magazine gaat uit van vastgestelde feiten, maar legt de achterliggende aannames van met name [[Evolutietheorie|evolutionisten]] bloot: de bril waardoor zij naar de feiten kijken en deze verklaren. Weet-Magazine geeft voor dezelfde feiten een creationistisch alternatief.
 
In 2015 telde het tijdschrift 10.500 abonnees. In april 2018, toen het 50ste nummer uitkwam, waren dat er bijna 11.000<ref>[https://logos.nl/hoofdredacteur-populairwetenschappelijk-weet-magazine-blikt-terug-op-50-edities/ Hoofdredacteur populairwetenschappelijk Weet Magazine blikt terug op 50 edities], nieuwsbericht van 30 maart 2018 op Logos.nl</ref>.
In 2015 telde het tijdschrift 10.500 abonnees.
 
Op 7 september 2013 hield Weet haar eerste lezersdag.
=== '''Meer informatie''' ===
 
== Oprichting ==
Weet Magazine is oorspronkelijk een initiatief van de Urker werkgroep Creatie.info. Het eerste nummer verscheen in 2010, bevatte 52 pagina’s en had een oplage van 52.000 exemplaren. Abonnees van de ''Gezinsgids'' en van ''Bijbel en Onderwijs'' kregen het eerste nummer gratis thuisgestuurd. De uitgever ''Christelijke Tijdschriften'' zei: „De bestaande populairwetenschappelijke tijdschriften, zoals Kijk en Quest, gaan uit van de evolutietheorie bij de interpretatie van wetenschappelijke feiten. Wij niet. De Bijbel van kaft tot kaft is ons uitgangspunt, bij alle artikelen. Dat betekent dat we de feiten soms opnieuw moeten duiden. En vaak is die duiding heel anders dan in seculiere bladen gebeurt. In die zin heeft de leus ”brengt je bij kennis” een dubbele bodem.”<ref>https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/uitgever-gezinsgids-lanceert-jongerenmagazine-1.152154</ref>
 
=== '''Meer informatie''' ===
De website van het tijdschrift: [http://Www.weet-magazine.nl www.weet-magazine.nl]
 
== Voetnoot ==