Chiropractie

Uit Christipedia

Chiropractie (of Chiropraxie) is een manuele behandelwijze voor gewrichtsproblemen en andere gezondheidsklachten. De behandelwijze is aan het eind van de 19e eeuw ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het woord 'chiropractie' komt van de Griekse woorden 'cheir' (= hand) en 'prattein' (=beoefenen). 'Manueel' is afgeleid van het Latijnse woord 'manus' (=hand). De beoefenaar van de chiropractie heet een chiropractor.

De werking van Chiropractie is niet aangetoond. Binnen de reguliere gezondheidszorg is de chiropractie dan ook geen medisch specialisme. Chiropractie behoort tot de non-conventionele of alternatieve geneeswijzen.

De behandelmethode is op zichzelf niet occult, maar de behandelaar kan de methode verbinden met occulte elementen[1]. Waakzaamheid is daarom geboden.

Verwijzingen

Artikel in Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chiropraxie

Christelijke zienswijze aangaande Chiropraxie, ostheopathie en vergelijkbare therapieën: https://stichting-promise.nl/lichaamswerk-occultisme-en-genezing/osteopathie-en-craniosacraal-therapie.htm

Voetnoot

  1. Aandacht aan mogelijk occulte elementen schenkt een artikel van de Stichting Promise: https://stichting-promise.nl/lichaamswerk-occultisme-en-genezing/osteopathie-en-craniosacraal-therapie.htm