Evangelische Zendingsalliantie

Uit Christipedia

De Evangelische Zendingsalliantie (EZA) is een werkgemeenschap van missionaire organisaties en plaatselijke gemeenten. In 2006 waren er meer dan 70 participanten. De missie van de alliantie is om de christelijke gemeenschap in Nederland actief te dienen in de uitvoering van de zendingsopdracht. Zij wil werken aan betere samenwerking tussen missionaire gemeenten en organisaties en de krachten bundelen in de uitvoering van de zendingsopdracht. Daarnaast wil zij kerkelijke gemeenten helpen om missionaire gemeenten te zijn.

De EZA ontstond in 1973 als initiatief van zeven zendingsorganisaties om zendingswerkers te helpen op het gebied van verzekeringen. Door de jaren heen is het dienstenpakket van de EZA uitgebreid tot veel meer dan verzekeringen en is het onderdeel verzekering ondergebracht in een aparte tak: EZA Verzekeringen.

De EZA richt zich geheel op de inhoudelijke kant van de zending en EZA Verzekeringen op het aanbieden van unieke verzekeringen aan zendelingen, betrokken christenen, gemeenten en stichtingen. Zo is EZA Verzekeringen bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de verzekeringen van de 130 fulltime en vele kort-verband Nederlandse medewerkers die er op uit gaan via Operatie Mobilisatie Nederland. Er zijn ruim 1300 missionaire werkers via de EZA verzekerd (stand 2006). Alle opbrengsten, door de jaren heen in totaal al meer dan €500.000,- euro (tot 2009), komt ten goede aan het zendingswerk of daaraan gelieerd.

Meer informatie

Website van de Evangelische Zendingsalliantie: eza.nl

Website van EZA Verzekeringen: www.ezaverzekeringen.nl/