Hart van Homo's (stichting)

Uit Christipedia

Hart van Homo's is een in 2016 opgerichte Nederlandse stichting die zich richt op homofiele jongeren uit reformatorische en evangelische kring die er op grond van de Bijbel voor kiezen geen homoseksuele omgang te hebben of die daarover willen nadenken.

Missie. De stichting beschrijft haar missie aldus: ”Hart van Homo’s gaat voor een hart vol liefde – in de eerste plaats van en voor God. Van daaruit kiezen wijzelf voor vriendschap zonder seksuele relatie. We hebben hart voor homo’s, ongeacht hun visie op geloof en homoseksualiteit.”

Doel. Doel van de stichting is gezicht en steun te geven aan homoseksuele jongeren uit met name reformatorische en evangelische gemeenten.

Lesstof. Hart van Homo’s geeft een korte lessenserie over homoseksualiteit uit, bedoeld voor het voortgezet onderwijs. Voor docenten die de lessen gaan geven, is er een docententraining beschikbaar.

Geschiedenis

De stichting is opgericht in 2016. Initiatiefnemers waren:

  • Wietske Kruyswijk, eigenaar van Weerbaar in Seksualiteit, een ontwikkel- en trainingsbureau voor lesmaterialen rondom seksualitei„ bestemd voor het voortgezet onderwijs.
  • Herman van Wijngaarden, auteur van het boekje ”Oké, ik ben dus homo – over homoseksualiteit en het volgen van Jezus” (2013).

Ze worden (anno 2016) bijgestaan door een werkgroep bestaande uit Ad de Boer (voormalig directeur van de Evangelische Omroep), Ben Zijl (psychosociaal-hulpverlener en seksuoloog), Wolter Rose (docent aan de Theologische Universiteit Kampen) en verscheidene homoseksuele jongeren.

De start van Hart van Homo’s was financieel mogelijk gemaakt door subsidie van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Later bleek dat veel mensen, onder wie een meerderheid van de Tweede Kamer, vonden de stichting geen subsidie verdiende. De minister zag zich daardoor genoodzaakt om de subsidie te stoppen, zij het met een schikking die Hart van Homo's in staat stelde om tot eind 2017 de meeste activiteiten voort te zetten. Daarna is de stichting geheel afhankelijk geworden van giften en bijdragen van particulieren.

Bronnen

Nieuwe stichting Hart van Homo’s richt zich op homoseksuele jongeren, nieuwsartikel op RD.nl, 1 juni. 2016, https://www.rd.nl/kerk-religie/nieuwe-stichting-hart-van-homo-s-richt-zich-op-homoseksuele-jongeren-1.548796

Een jaar Hart van Homo's, http://hartvanhomos.nl/nieuws/een-jaar-hart-homos/, geraadpleegd 9 okt. 2017.

Meer informatie

Website van de stichting: http://www.hartvanhomos.nl