James Hoffmeier

Uit Christipedia
James Hoffmeier (5 april 2022)

James K. Hoffmeier (1951) is een Amerikaanse oudtestamenticus, archeoloog en egyptoloog. Hij was hoogleraar Oude Testament en Geschiedenis en Archeologie van het Oude Nabije Oosten aan de Trinity Evangelical Divinity School. Hij komt op voor de historische betrouwbaarheid van het Oude Testament.

Hij werd geboren op 13 februari 1951 in Egypte. Hoffmeier heeft diploma's van Wheaton College en een doctorsgraaf (PhD) van de Universiteit van Toronto. Hij is gespecialiseerd in vraagstukken van oudtestamentische historiciteit en archeologie.

In de periode van 1975 tot 1977 werkte hij aan het Achnaton-tempelproject in Luxor. Hij was professor in Archeologie en het Oude Testament aan het Wheaton College. Hij gaf leiding aan opgravingen bij Tell el-Borg, Sinaï, van 1998 tot 2008. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd als adviseur voor televisieprogramma's voor de zender History, Discovery, Learning en National Geographic.

Meer informatie

James K. Hoffmeier, op en.wikipedia.org.

Archaeology Update: Jeremiah Comes Alive! Youtube.com: Prophecy Watchers, 5 apr. 2022. Gesprek met archeoloog James Hoffmeier. Duur: 31 min. 23 sec.

Bron

James K. Hoffmeier, op en.wikipedia.org. Tekst hiervan is vertaald en onder wijziging verwerkt op 29 okt. 2022.