Salomonseilanden

Uit Christipedia
Ligging van de Salomonseilanden

De Salomonseilanden zijn een eilandengroep in het westelijk deel van de Grote of Stille Oceaan ten oosten van Nieuw-Guinea die sinds 1978 een onafhankelijke staat vormen.

De eilanden worden ook Solomoneilanden genoemd; in het Engels: Solomon Islands.

De Salomonseilanden liggen, gezien vanuit Nederland en België, net als Nieuw-Zeeland "aan de einden der der aarde". De eilandengroep omvat zes grote eilanden en bijna duizend kleine eilandjes. In 2017 woonden er 647.581 mensen[1]. De hoofdstad Honiara ligt op het eiland Guadalcanal en telt ongeveer 40.000 inwoners.

Overzicht van de Salomonseilanden

De eilanden zijn onafhankelijk lid van het Britse Gemenebest van Naties. Het staatshoofd is de Britse koningin Elizabeth II, zij is de Koningin van de Salomonseilanden.

Christenheid

De grote meerderheid van de bevolking is christen: 97,4% (jaar 2016[2]): 76, 6% protestanten, 19,0% katholieken, 1,8% overige christenen (2016).

In 2019 werd in de hoofdstad Honiara een tweedaagse conferentie over Israël georganiseerd. De conferentie werd geopend door de regeringsleider, minister-president Manasseh Sogavare. De Nederlandse organisatie Christenen voor Israël liet later weten: "Hij is een overtuigd christen met een warm hart voor lsraël en het Joodse volk. Hij hield een inspirerende toespraak waarin hij het bestaan van de staat lsraël een 'profetisch teken' noemde en christenen wereldwijd opriep naast Israël te staan, omdat er een geestelijke strijd gaande is tegen dit land en volk. Bijzonder om dit uit de mond van een regeringsleider te horen. Het team van Christenen voor Israël werd tevens in de residentie van de minister-president uitgenodigd. Ds. Kees Kant, spreker op de conferentie, werd gevraagd een Bijbelstudie te leiden voor de staf van de minister-president, waarna er gezamenlijk gebeden werd. Een unieke en historische ontmoeting."[3]

Meer informatie

Salomonseilanden, nl.wikipedia.org

Bron

Salomonseilanden, nl.wikipedia.org. Enige tekst hiervan is verwerkt op 4 aug. 2020.

Voetnoten

  1. Salomonseilanden, nl.wikipedia.org. Geraadpleegd 4 aug. 2020.
  2. Solomon islands, en.wikipedia.org. Geraadpleegd 4 aug. 2020.
  3. Christenen voor Israël, nieuwsbrief juli 2020.