Regenboog: verschil tussen versies

289 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
 
Johannes zag een "sterke engel neerdalen uit de hemel, bekleed met een wolk, en de regenboog op zijn hoofd en zijn gezicht als de zon". <blockquote>''Opb 10:1 En ik zag een andere sterke engel neerdalen uit de hemel, bekleed met een wolk, en de <u>regenboog</u> op zijn hoofd en zijn gezicht als de zon en zijn voeten als vuurzuilen; Opb 10:2 en hij had in zijn hand een geopend boekje. En hij zette zijn rechtervoet op de zee en zijn linker op de aarde. (...) Opb 10:5 En de engel die ik op de zee en op de aarde zag staan, hief zijn rechterhand op naar de hemel, Opb 10:6 en zwoer bij Hem die leeft tot in alle eeuwigheid, die de hemel heeft geschapen en wat daarin is en de aarde en wat daarop is en de zee en wat daarin is, dat er geen uitstel meer zal zijn; (TELOS)''</blockquote>
 
== Meer informatie ==
Over de [[regenboog in het heidendom]], zie aldaar.
 
== Bronnen ==
H. Zeller, ''Bijbelsch Woordenboek voor het Christelijke volk''. Tweede deel K - Z. 's Gravenhage: M.J. Visser, 1872. Uit het lemma Regenboog is op 25 nov. 2012 tekst genomen en verwerkt.
 
Ed. Rhiem, C.H. van Rhijn (red.), ''Bijbelsch woordenboek voor ontwikkelde lezers der Heilige Schriften'' (Utrecht: Kemink & Zoon, 1885-1886) s.v. Regenboog. Enige tekst van dit lemma is op 30 dec. 2017 verwerkt.