Naar inhoud springen

Vlas: verschil tussen versies

168 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ' '''Vlas''' is een plant uit de vlasfamilie (''Linaceae''). De Latijnse naam ''Linum'' ''usitatissimum'' betekent ‘het meest gebruikte linnen’. Met deze benami...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
 
 
'''Vlas''' is een plant uit de vlasfamilie (''Linaceae''). De Latijnse naam ''Linum'' ''usitatissimum'' betekent ‘het meest gebruikte linnen’. Met deze benaming erkenden botanisten het nut van het bescheiden gewas, dat al zo lang door de mens verbouwd wordt. Vlas levert de grondstof voor linnen.
[[Bestand:Linum usitatissimum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-088.jpg|miniatuur|538x538px]]
Regel 41 ⟶ 39:
== Meer informatie ==
 
* Artikel [http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlas Vlas] op Wikipedia.nl
* Zie ook artikel [http://www.christipedia.nl/Artikelen/L/Linnen artikelen/L/Linnen]
 
== Bronnen ==
 
* In dit artikel is, onder toestemming, tekst gebruikt uit: Jan Paul Spoor, [http://www.oudesporen.nl/Download/OS1500.pdf Van vlas tot linnen], op OudeSporen.nl, 2009. De auteur maakt geestelijke toepassingen.
* De afbeelding stamt uit Franz Eugen Köhler, ''Köhler's Medizinal-Pflanzen'', 1897. De foto behoort tot het publiek domein en is ontleend aan [http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Koeh-088.jpg Wikipedia].
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.