Naar inhoud springen

Vervolgen: verschil tussen versies

14 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 9:
3.      in rechte aanklagen: ''iem gerechtelijk ~''
 
Vervolgen '''van christenen''' is hen vijandig volgen, achternazitten, volgen met het oogmerk hen te straffen. “''Ver'' zet aan ''volgen'' iets vijandelijks bij” (Gerbrand Bruining)<sup>[1]</supref>Gerbrand Bruining, ''Nederduitsche synonymen: of woorden, die elkanderen somwijlen vervangen kunnen, doch somwijlen niet, taalkundig, en ten deele ook etymologisch, behandeld'', Volume 2 (Google eBook), 1836, blz. 66
 
Internetadres: http://books.google.com/books?id=q5QIAAAAIAAJ</ref>.
 
Vervolging is niet hetzelfde als '''verdrukking'''. Vervolging is een vorm van verdrukking als de vervolgde weet heeft van de vervolging. Iemand kan verdrukt worden zonder vervolgd te worden.
Regel 21 ⟶ 23:
''Hnd 26:14 En toen wij allen op de grond vielen, hoorde ik een stem tot mij zeggen in de Hebreeuwse taal: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Het valt je hard tegen de prikkels achteruit te slaan. Hnd 26:15 En ik zei: Wie bent U, Heer? En de Heer zei: Ik ben Jezus die jij vervolgt.'' (TELOS)
 
Over de vervolging van Christenen, zie verder [https://christipedia.miraheze.org/wi...van_christenen Vervolging van christenen]<ref>Gerbrand Bruining, ''Nederduitsche synonymen: of woorden, die elkanderen somwijlen vervangen kunnen, doch somwijlen niet, taalkundig, en ten deele ook etymologisch, behandeld'', Volume 2 (Google eBook), 1836, blz. 66
 
Internetadres: http://books.google.com/books?id=q5QIAAAAIAAJ</ref>.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.