Zon: verschil tussen versies

1.148 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 40:
 
Deze bevinding zet uiteraard een aantal zaken op losse schroeven als het gaat om radio-actieve [[Ouderdomsbepaling|dateringsmethoden]]. Er worden heel veel beweringen gedaan in de seculiere wereld over de onveranderbaarheid van radio-actieve elementen. En niets blijkt minder waar te zijn. Hele ouderdomsbepalingen zijn nu net afhankelijk van dergelijke meetmethoden. Ook hiermee komt de bijbelse geschiedschrijving meer en meer in het licht van de correcte beweringen te staan dan de seculiere wetenschap wil toegeven.
 
== Zonnewind en zonnevlam ==
''Zonnewind'' is een stroom van geladen deeltjes die dankzij hun hoge snelheid ontsnappen van het oppervlak van de zon: protonen, elektronen, alfadeeltjes en een kleine fractie hooggeladen ionen (C, N, O, Ne,..).<ref>Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnewind</ref>
 
Een ''zonnevlam'' is een explosie op het oppervlak van de zon, waarbij veel energie vrijkomt en er straling ontstaat over het hele gebied van het elektromagnetische spectrum. Grote uitbarstingen kunnen op aarde de uitval van radioverbindingen en van elektriciteitscentrales berokkenen. Een zonnevlam kan gevaarlijk zijn voor de aarde, maar de ozonlaag in de aardatmosfeer beschermt ons tegen de gevaarlijke straling ervan.<ref>Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnevlam</ref> Krachtige zonnevlammen gaan dikwijls gepaard met een plasmawolk (Engels: coronal mass ejection, afgekort CME). Wanneer zo'n wolk de aardatmosfeer bereikt, kunnen grote hagelstenen ontstaan en het gras verbranden<ref>Zie [https://www.youtube.com/watch?v=7IOr7NWVNrw Brend Miller, Sr.: Decoding the Future - Part 2]. Youtube.com: Prophecy in the News, 4 maart 2016.</ref>.
 
== Sprake van de zon ==