Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

1 byte verwijderd ,  4 jaar geleden
k
Regel 36:
'''Afweersysteem.''' God heeft ons toegerust om te leven op een aardbodem die onder de vloek ligt. De mens heeft een geweldig vernuftig afweersysteem, door God ons gegeven. Het is niet feilloos, het kan zich zelfs zeer vergissen, maar het kan zich vaak wapenen tegen ziekmakende indringers en deze met nieuwe antistoffen bestrijden. Dat gebeurt ook met het Coronavirus - zij het ook dat sommige patiënten de ziekte COVID-19 niet overleven.
 
'''Kwetsbaarheid van de mens.''' Ondanks onze vermogens, wetenschappelijke kennis, medische techniek, zijn en blijven wij broze schepselen. We hebben luchtafweergeschut om raketten uit de lucht te halen. En we kunnen met één bom een stad van de vijand geheel vernietigen. Maar we zijn niet opgewassen tegen de kleinste wezentjes als virussen en bacteriën. Ze zijn als niets, maar hun legers kunnen wij niet overwinnen. We kunnen een slag winnen, maar ze komen steeds weer terug, in een andere gedaante. <blockquote>''1Co 1:28  en het zwakke van de wereld heeft God uitverkoren om het sterke te beschamen, en het onaanzienlijke van de wereld en het verachte heeft God uitverkoren, en wat niets is, om wat iets is te niet te doen,'' (Telos) </blockquote>De effecten van het coronavirus zouden ons klein moeten maken. Ze zouden ons tot [[Ootmoed, ootmoedig|ootmoed]] voor Gods aangezicht moeten leiden.
 
<blockquote>''1Co 1:28  en het zwakke van de wereld heeft God uitverkoren om het sterke te beschamen, en het onaanzienlijke van de wereld en het verachte heeft God uitverkoren, en wat niets is, om wat iets is te niet te doen,'' (Telos)</blockquote>
 
De effecten van het coronavirus zouden ons klein moeten maken. Ze zouden ons tot [[Ootmoed, ootmoedig|ootmoed]] voor Gods aangezicht moeten leiden.
 
'''Eindtijdse strafgerichten.''' In de laatste tijden vóór het vrederijk zullen Gods strafgerichten over de aarde komen, ook in de vorm van pestachtige ziekten (Luk. 21:11) en zweren (Opb. 16:2, 11), vergelijkbaar met de pestepidemie [https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Dood Zwarte Dood] (1346-1351) en de [https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep Spaanse griep] (1918-1919). Dus epidemische ziekten die dodelijke slachtoffers maken. Jezus Christus voorzegde: <blockquote>''Lu 21:11  en er zullen grote aardbevingen, en nu hier, dan daar pestziekten en hongersnoden zijn, en ook vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel. (NBG51)'' </blockquote>De Nieuwe Bijbelvertaling (2004) heeft 'epidemieën'. Bedoeld worden gevaarlijke ziekten die zich snel verbreiden.
Regel 64 ⟶ 68:
'''Geestelijke zelfzorg.''' Hoewel wij niet angstig hoeven te zijn, geeft een epidemie reden tot bezinning aan volk en enkeling. Ben ik, nu ik ziek ben, nog op de goede weg? Dien ik de Heer nog wel? Getuig ik nog wel van Hem? Moet ik mijzelf corrigeren? Zijn er dingen waarmee ik moet stoppen, omdat ze niet passen bij de roeping waarmee ik geroepen ben, bij de adelstand van kinderen Gods waartoe ik verheven ben?
 
'''Gebed en goed nieuws.''' De coronacrisis geeft reden om te bidden, dat Gods wil in deze crisis gebeuren zal en dat de crisis ook goede effecten in het leven van mensen zal hebben. En dat mensen bewaard en, als ze ziek zijn, genezen zullen worden. De crisis biedt kansen om te getuigen, vertrouwen te tonen, te wijzen op Gods woord en plan.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=zUxk8-Uosx8&t=22m33s The Coronavirus, the Bible, and the End Times], Youtube.com: ASKDrBrown, 14 maart 2020. Engels gesproken. Vanaf 22 min 33 sec.</ref>
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.