Arend: verschil tussen versies

394 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 23:
Israël en de aangrenzende landen zijn overigens de verblijfplaats van meerdere soortgelijke roofvogels, aan welke men echter, wegens gebrek aan de schildering van hun eigenschappen geen bepaalde plaats onder de vogels die in den Bijbel voorkomen geven kan. Bijvoorbeeld de '''zeearend''', meer thuis in de noordelijke landen, in sommige opzichen aan de goudarend gelijk, ja nog groter, maar minder mooi en minder vlug, houdt zich meestal op aan zeeën en meeren en leeft van vis en ander gedierte. Men meent dat hij is de ''Teres'' (Lev. 11:13) door 'havik' vertaald.
 
Iets kleiner dan de zeearend is de '''visarend''', van een edele gedaante, hoog van vlucht, donkerbruin en wit van kleur, in de hele wereld thuis aan brede wateren en zeeën, wellicht de vogel aangeduid door het Hebreeuwse woord ''Omejah'' (Lev. 11 : 13). De visarend is ca. 60 cm groot en eet vrijwel uitsluitend vis. De volgende video toont een visarend die (met moeite) een vis vangt en weer uit het water met zijn prooi wegvliegt. Een knappe prestatie, en een knap vliegend schepsel van onze God.
 
<Youtube width="768" height="432">nMw-PspfdkQ</youtube><BR>''An osprey fishing in spectacular super slow motion | Highlands - Scotland's Wild Heart.'' Youtube.com: Maramedia, 22 juni 2016. Duur: 2 min. 10 sec.
 
In Israël komt ook de '''slangenarend''' (Lat. ''Circaetus gallicus'') voor. Hij heeft een lengte van ca. 66 cm en een spanwijdte tot 188 cm.