Kunstmatige intelligentie: verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
== Beeld van het Beest ==
Het schijnt dat de infrastructuur en de technische mogelijkheden voor het apocalyptische beeld van het Beest in voorbereiding zijn, onder andere met de ontwikkeling van KI<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=_v4n9JQnKj0 Billy Crone: The Global A.I. Invasion]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 12 aug. 2021. Duur: 28 min. 31 sec. </ref>.
 
 
Het toekomstige [[Beeld van het Beest]] is mogelijk een wonderlijk toonbeeld van kunstmatige intelligentie. <blockquote>''Openbaring 13:14 En het misleidt hen die op de aarde wonen, door de tekenen die hem gegeven zijn te doen in tegenwoordigheid van het beest, en het zegt tot hen die op de aarde wonen, dat zij voor het beest dat de wond van het zwaard had en weer leefde, een beeld moesten maken. Openbaring 13:15 En het werd hem gegeven aan het beeld van het beest adem te geven, opdat het beeld van het beest ook zou spreken en maken dat allen die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood zouden worden. (Telos)''</blockquote>Tegen de gedachte dat het beeld een KI-apparaat is, kan worden ingebracht:
 
# Een KI-apparaat wordt gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. Het beeld van het Beest wordt gemaakt door 'hen die op de aarde wonen', wat op een massale onderneming lijkt te wijzen
# Er zijn al KI-systemen, robots als Sophia, die kunnen spreken. Dit spraakvermogen wordt ingebouwd en geprogrammeerd door computertechnici. Het beeld van het Beest ontvangt adem en daarmee spraakvermogen van de valse profeet.
 
== Meer informatie ==