Naar inhoud springen

Handleiding: verschil tussen versies

478 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
Label: Link naar doorverwijspagina
Regel 170:
== Doorverwijzing ==
Een doorwijziging is in Christipedia een pagina met een wikicode die ervoor zorgt dat automatisch wordt doorgestuurd naar een andere pagina. Wie bijvoorbeeld de zoekterm Jezus ingeeft en op ENTER drukt, wordt doorgestuurd naar de pagina Jezus Christus. De pagina Jezus bevat een wikicode die deze doorsturing start; de pagina [[Jezus]] stuurt automatisch door naar de pagina [[Jezus Christus]]. In dit voorbeeld bevat de pagina Jezus deze wikicode: <code><nowiki>#redirect [[Jezus Christus]]</nowiki></code>
 
== Doorverwijspagina ==
Een doorverwijspagina wordt gebruikt als er meerdere personen of dingen dezelfde naam hebben. Denk bijvoorbeeld aan [[Daniël]]. Dit kan gaan over de profeet Daniël en over het boek Daniël. ([[Daniël (profeet)]] en [[Daniël (boek)]])
Bovenin de pagina zet je dan {{ daarna typ je ''dp'' en druk je op enter. Daarna kun je met sterretjes een opsomming beginnen en de pagina's toevoegen. Voorbeelden zijn: [[Daniël]], [[Filippus]] en [[Johannes]].
 
== Voetnoten ==
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.