Syene

Uit Christipedia

Syene was een Egyptische stad op de zuidgrens met Koesj (Ethiopië).

Naam. De Hebreeuwse naam is סונה, Seveneh. De plaatsnaam is van Egyptische herkomst ('swn'[1]) en betekent 'markt'[1], anderen geven als mogelijk betekenis "haar sluier"op[2]. De naam komt 2x in de Bijbel voor. Het strongnummer is H5482.

Ligging. Syene lag op de grens met Koesj in het zuiden van Egypte. God zou Egypte verwoesten van Migdol in het noorden tot Syene in het zuiden.

Ezechiël 29: 10 Daarom, zie, Ik [wil] aan u en aan uw rivier; en Ik zal Egypteland stellen tot woeste wilde eenzaamheden, van Migdol tot Syene, tot aan de grens van Koesj.
Ligging van Syene.

In de 5de eeuw voor Chr. leefde daar een joodse gemeenschap[1].

Bron

Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen. Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon van Larry Pierce.

Voetnoten

  1. 1,0 1,1 1,2 J.J. Bimson, Encyclopedie van Bijbelse plaatsen (Kampen: Kok, 2007), s.v. Syene.
  2. Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen. Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon van Larry Pierce. Hebraisch-Deutsch Strong Lexikon, editie 2015. Onderdeel van de Online Bible (Importantia)