Mission Aviation Fellowship (MAF)

Uit Christipedia

Mission Aviation Fellowship (MAF) is een christelijke organisatie die mensen woonachtig in de meest afgelegen gebieden met het vliegtuig wil bereiken om hen bekend te maken met het evangelie en praktische hulp te verlenen.

Vliegtuig van de MAF

De MAF is met 120 vliegtuigen (stand 2023) ’s werelds grootste onafhankelijke non-profit vliegorganisatie.

In de bereikte gebieden maken de plaatselijke bevolking, kerken en zendingsorganisaties dankbaar gebruik van de mensen, materialen en post die MAF invliegt en van de communicatiemogelijkheden die de vliegorganisatie hen biedt.

De Nederlandse afdeling heet MAF Nederland.

Geschiedenis

Oprichting. De MAF werd opgericht aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door een groep piloten van Britse, Amerikaanse, Canadese, Nieuw-Zeelandse en Australische afkomst, die de noodzaak zagen van luchtverbindingen met het zendingsveld. Zij noemden zichzelf aanvankelijk Christian Airmen's Missionary Fellowship (CAMF).

Eerste vlucht. De eerste vlucht werd gemaakt in 1946 toen Betty Greene een groep zendelingen met een WACO dubbeldekker naar een afgelegen gebied in Mexico bracht.

Afdelingen. Er zijn anno 2010 een groot aantal nationale afdelingen van de MAF, sinds 1978 ook in Nederland.

Meer weten

Mission Aviation Fellowship, artikel op nl.wikipedia.org

https://www.maf.nl/, website van MAF Nederland

Bron

Mission Aviation Fellowship, artikel op nl.wikipedia.org. Tekst van de geschiedenis van de MAF is onder wijziging verwerkt op 17 apr. 2023.