Sneeuw

Uit Christipedia

Sneeuw is een vorm van neerslag uit de hemel.

Sneeuw in Jeruzalem

De eerste mens die een sneeuwkristal fotografeerde was de Amerikaanse boerenzoon Wilson A. Bentley (1865-1931), bijgenaamd 'Sneeuwvlok'. Hij had op zijn verjaardag een microscoop gekregen en op dit instrument, waarmee de wereld van de piepkleine dingen bekeken kan worden, monteerde hij een fotocamera. Op 15 januari 1885 nam hij zo de eerste foto van een sneeuwkristal. Hij trof in de loop van zijn leven een enorme verscheidenheid van kristalvormen aan onder zijn microscoop. Hij legde meer dan 5000 sneeuwvlokken (sneeuwkristallen) op de gevoelige plaat vast. Hij noemde ze ‘kleine wonderen van schoonheid’. Van deze Wilson 'Snowflake' Bentley is ook de uitspraak dat geen twee sneeuwvlokken gelijk zijn[1].

"Onder de microscoop bevond ik dat sneeuwvlokken wonderen van schoonheid zijn; en het leek een schande dat deze schoonheid niet gezien en gewaardeerd zou worden door anderen. Elk kristal was een meesterwerk van ontwerp en niet één ontwerp werd ooit herhaald. Wanneer een sneeuwvlok smolt, ging dat ontwerp voor altijd verloren. Zoveel schoonheid was verloren, zonder enige vastlegging achter te laten." (Wilson A. Bentley, 1925)[2].


Sneeuwkristallen.

Witheid van sneeuw

De woorden zijn uit lied 811 van de bundel Opwekking

Een opvallend kenmerk van sneeuw is de helder witte kleur. Overvloedige sneeuwval maakt een witte wereld. God is in staat onze zonden wit te maken als sneeuw:

Jes 1:18 Kom nu, laten wij samen een rechtszaak voeren, zegt de HEERE. Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als [witte] wol. (HSV)

De engel die bij het graf van Jezus verscheen droeg kleding "wit als sneeuw".

Mt 28:3  Zijn gedaante nu was als een bliksem en zijn kleding wit als sneeuw. (Telos)

Toen de Heer Jezus aan Johannes op Patmos verscheen, waren zijn hoofd en haar "als witte wol, als sneeuw".

Opb 1:14  en zijn hoofd en haar als witte wol, als sneeuw, en zijn ogen als een vuurvlam (Telos)

Voetnoten

  1. Bron: Sneeuwkristallen: allemaal anders?, Wetenschap24.nl, artikel van 12 jan. 2009.
  2. Oorspronkelijk: "Under the microscope, I found that snowflakes were miracles of beauty; and it seemed a shame that this beauty should not be seen and appreciated by others. Every crystal was a masterpiece of design and no one design was ever repeated., When a snowflake melted, that design was forever lost. Just that much beauty was gone, without leaving any record behind." Aangehaald op http://snowflakebentley.com/bio.htm