Naar inhoud springen

Ahazia (koning van Israël): verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 4:
</ref> vóór Chr. Hij deed wat slecht was in de ogen van God. We lezen over deze koning in onder meer 1 Kon. 22:50-54; 2 Kon 1.
 
Hij was een zoon van [[Achab]] en [[Izebel]]<ref>Hij wandelde in de verkeerde weg van zijn moeder, leren we uit 2 Kon. 22:53. Zij is waarschijnlijk Izebel. </ref>. <blockquote>''1Kon 22:51 (22-52) Ahazia, de zoon van Achab, werd koning over Israël in Samaria in het zeventiende jaar van Josafat, de koning van Juda, en regeerde twee jaar over Israël. (HSV)''</blockquote>Het zeventiende jaar is vermoedelijk gerekend na een 3-jarig mederegentschap van [[Josafat]] met diens vader [[Asa]] in zijn laatste levensjaren.
 
{{Stamboom Ahazia (koning van Juda)}}
 
<blockquote>''1Kon 22:51 (22-52) Ahazia, de zoon van Achab, werd koning over Israël in Samaria in het zeventiende jaar van Josafat, de koning van Juda, en regeerde twee jaar over Israël. (HSV)''</blockquote>Het zeventiende jaar is vermoedelijk gerekend na een 3-jarig mederegentschap van [[Josafat]] met diens vader [[Asa]] in zijn laatste levensjaren.
{{Tijdbalk Israël 900-800 v.C.}}
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.