Naar inhoud springen

Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ): verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 6:
 
== Loofhuttenfeest en Jeruzalemparade ==
Bij gelegenheid van het Joodse loofhuttenfeest ([[Soekot]]) viert de ICEJ een week lang het loofhuttenfeest, met als hoogtepunt de ''Parade van de Naties,'' waarin duizenden christenen uit tientallen landen (Nederland, Verenigde Staten, China, Thailand, Bolivia, China, enz.) hun liefde voor de heilige stad tentoonspreiden. In 2017 liepen zo'n 6000 christenen mee<ref>Adam Eliyahu Berkowitz, ''PHOTOS: Sukkot Parade of Nations Exuberant Show of Love for Jerusalem,'' BreakingIsraelNews.com, 17 okt 2017, https://www.breakingisraelnews.com/96127/sukkot-parade-nations-exuberant-display-international-love-jerusalem-photos/#LAGt7CwRRLDLJq3P.97
</ref>. Geen ander land kent een dergelijk feest, waarin vreemdelingen komen om eenvoudigweg hun liefde voor de hoofdstad te uiten. Ook Israëliërs nemen deel aan de vreugde. Het gebeuren herleeft de vreugdevolle viering die de stad vulde in de tijden dat Jeruzalem nog een tempel bezat.
 
De festiviteiten zijn bijbels gebaseerd, maar in een moderne context ontworpen. Één celebrant uit Mexico verklaarde Israëlieuws te breken dat ze zich verplicht had om haar orkaanverwoest land voor een week te verlaten om Jeruzalem te prijzen.
 
Deze video op Youtube.com is van de parade op 10 oktober 2017: [http://viewpure.com/IM4GXc6tVJQ?start=0&end=0 video] (53 minuten, Engels gesproken commentaar).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.