Naar inhoud springen

Sallum: verschil tussen versies

579 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Sallum''' is(= in"vergelding") het Oude Testamentis de naam van verschillende mannen: genoemd in het [[Oude Testament]].
 
De Hebreeuwse naam is שׁלום of (korter) שׁלם , Sjaloem. De eigennaam betekent "vergelding"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen. O''nderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>. Het Strongnummer is 07967. De naam komt 27x voor in het Oude Testament en verwijst naar de volgende manspersonen:
1. moordenaar en opvolger van [[Zacharia]], koning van Israël. We lezen over Sallum in 2 Kon. 15:13-15.
 
Hij1. wasmoordenaar deen zoonopvolger van Jabes[[Zacharia]], 2 Kon. 15:10, 13. Hij werd koning invan het 39e regeringsjaarNoorderrijk van [[Uzzia]],Israël. koningWe vanlezen Judaover Sallum in (2 Kon. 15:13)-15.
 
Hij was de zoon van Jabes, 2 Kon. 15:10, 13. Hij werd koning in het 39e regeringsjaar van [[Uzzia]], koning van Juda (2 Kon. 15:13), nadat hij Zacharia, die koning over Israël was, vermoord had. Hiermee kwam een einde aan het koningshuis van [[Jehu]], overeenkomstig het woord van God (2 Kon. 15:12).
Hij regeerde slechts gedurende één maand, in het jaar 750<ref>Afgeleid van de tijdrekening van ''Bijbels ontstaansmodel; tijdbalk Masoreten'' ([[Stichting De Oude Wereld]], 2009). Het jaar 771 noemt P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling''. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. </ref> vóór Chr., daar hij op zijn beurt vermoord en opgevolgd werd door [[Menahem]]. Van zijn kortstondig bestuur is niets bekend.
 
HijSallum regeerde slechts gedurende één maand, in het jaar 750<ref>Afgeleid van de tijdrekening van ''Bijbels ontstaansmodel; tijdbalk Masoreten'' ([[Stichting De Oude Wereld]], 2009). Het jaar 771 noemt P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling''. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. </ref> vóór Chr., daar hij op zijn beurt vermoord en opgevolgd werd door [[Menahem]]. Van zijn kortstondig bestuur is niets bekend.
 
{{Tijdbalk Israël 800-700 v.C.}}
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.