Naar inhoud springen

Bijbelcommentaar: verschil tussen versies

470 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Een '''bijbelcommentaar''' of ''bijbelverklaring'' is een toelichting op de bijbel of een gedeelte ervan. Enkele bekende commentaren:
 
'''Nederlands''':
Regel 6:
 
Karl August Dächsel; F P L C van Lingen; H van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting) : met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901). Dit bijbelcommentaar is onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.
 
[https://kingcomments.com/ www.KingComments.com] bevat de commentaren van Ger de Koning (vandaar het Engelse "Kingcomments") op nagenoeg alle Bijbelboeken. Commentaren op Psalmen en Hooglied ontbreken nog (anno 2017). De website is een aanvulling op de beschikbaarheid van deze commentaren op www.OudeSporen.nl waar ze als pdf-bestand en/of e-book kunnen worden gedownload. De commentaren zijn ook te verkrijgen als boek (niet gratis), te bestellen bij www.UitgeverijDaniel.nl.
 
Warren Wiersbe, ''Elk hoofdstuk apart''. Vaassen: Uitgeverij Medema, 2002. Omvang: 480 blz. [http://vergadering.nu/boekwiersbehoofdstuk.htm Recensies] bijeen geplaatst op Vergadering.nu.
Regel 17 ⟶ 19:
John MacArthur, ''Bible Commentary''. Thomas Nelson, 2005.
 
De Engelstalige ESV StudiebijbelStudy Bible won de prijs 'Christelijk boek van het jaar 2008': http://www.usatoday.com/news/religion/2009-03-24-Bible-award_N.htm
 
'''Duits:'''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.