Naar inhoud springen

Gazastrook: verschil tussen versies

9 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
Regel 26:
In de Gazastrook zijn naast Hamas ook andere terroristische groepen actief, zoals de ''Islamitische Jihad'', het ''Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina'' en het ''Volksfront voor de Bevrijding van Palestina''.
 
Islamitische Jihad is een terreurorganisatie die door Iran wordt gesteund. Ze is radicaler dan Hamas. Evenals Hamas echter wil ze Israël vervangen door een Palestijnse staat. De militaire vleugel van deze groepering, de Al-Quds Brigades, bestookt Israël met raketten bestookt. Het doel van Islamitische Jihad is de 'agressie' van Israël te stoppen en Israël te verslaan. 
 
Er zijn ook een aantal Salafi-groepen actief in Gaza (anno 2017). De vier belangrijkste actieve Salafi-groepen zijn<ref>Colin P. Clarke, ''Hoe de opkomst van het salafisme Gaza bedreigt en Israël ernstig verontrust'', Brabosh.com, 1 dec. 2017. Het commentaar verscheen oorspronkelijk in het Engels op Foreign Affairs dd. 11 okt. 2017, https://www.foreignaffairs.com/articles/israel/2017-10-11/how-salafisms-rise-threatens-gaza Colin P. Clarke is een politiek wetenschapper bij de non-profit, niet-partijdige RAND Corporation en is betrokken bij het International Center for Counter Terrorism in Den Haag.</ref>:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.