Naar inhoud springen

Sidon: verschil tussen versies

8 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Sidon''' is een stad een de oostkust van de Middellandse zee, minder dan 30 km ten noorden van Tyrus, waarmee de stad in de Bijbel vaak samen genoemd wordt. Zij...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Sidon''' is een stad een de oostkust van de Middellandse zeeZee, minder dan 30 km ten noorden van [[Tyrus]], waarmee de stad in de Bijbel vaak samen genoemd wordt. Zij was oudtijds een rijke stad in Foenicië.
 
De Griekse naam is σιδων, Sidoon, en betekent "jagend"<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>. De naam is van Hebreeuwse oorsprong en komt 9x voor het [[Nieuwe Testament]]. Het Strongnummer is 4605
 
De Heer [[Jezus Christus|Jezus]] heeft ook de streken van Tyrus en Sidon bezocht:<blockquote>''Mt 15:21 En Jezus ging vandaar weg en vertrok naar de streken van Tyrus en Sidon. (TELOS)''</blockquote>[[Paulus (apostel)|Paulus]] deed Sidon aan op zijn reis per schip naar Rome.<blockquote>''Hnd 27:3 En de volgende dag liepen wij Sidon binnen. En Julius behandelde Paulus vriendelijk door hem toe te staan naar de vrienden te gaan om zich door hen te laten verzorgen. (TELOS'')</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.