Naar inhoud springen

Egypte: verschil tussen versies

77 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 67:
Egypte was het eerste Arabische land dat '''Israël '''erkende. Het sloot in 1979 een vredesverdrag met [[Israël (staat)|Israël]]. In de geschiedenis heeft Egypte meermalen met Israel te maken gehad. In het tweede millenium vóór Christus heeft het volk Israël 430 jaren in Egypte doorgebracht en daar geleden. Egypte was de eerste belangrijke tegenstander van Gods volk. In het Oude Testament spreekt God ten aanzien van Egypte dikwijls van 'het diensthuis', waaruit hij het volk [http://www.christipedia.nl/ Israël] uitvoerde. 
 
President Moebarak (1981-2011) kon rekenen op de '''steun van het Westen''' (vooral van de [[Verenigde Staten]]) door zijn harde houding ten aanzien van moslim-extremisten. De VS heeft tussen 1948 en 2016 Egypte met zo’n 77 miljard dollar gesteund.
 
In [[Nederland]] wonen 20.000 geregistreerde Egyptische immigranten (2009)<ref name=":1" />. De helft van hen zijn koptische christenen, wat naar verhouding heel veel is 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.