Naar inhoud springen

Bruid, bruidegom: verschil tussen versies

1.247 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 77:
 
== Toekomst ==
In het toekomende vrederijk zal Israël, in het bijzonder Jeruzalem, 'de dochter van Sion', de bruid van de Koning zijn. De gemeente van Christus, door Hem van de aarde weggenomen, is de hemelse bruid van het Lam.
 
De ‘dochter van Sion’ is een dichterlijke benaming van Jeruzalem en/of Israël. “Het Hooglied” van Salomo is een goddelijke verkondiging omtrent God en zijn vrouw Israël. De dochter van Sion komt in het laatste Bijbelboek naar voren als een groot teken in de hemel: <blockquote>''“… Een groot teken werd gezien in de hemel: een vrouw bekleed met de zon en de maan onder haar voeten en op haar hoofd een krans van twaalf sterren. En zij was zwanger en schreeuwde, in weeën zijnde en pijn lijdende om te baren. (…) En zij baarde een zoon, een mannelijk (kind), die alle naties zal hoeden met een ijzeren staf; en haar kind werd weggerukt naar God en naar zijn troon…” ''(12:1, 5). </blockquote>De twaalf sterren op haar hoofd stellen de twaalf stammen of de twaalf apostelen voor. De vrouw baarde een zoon, dat is Christus. Alleen Israël kan van de Messias zeggen'': ‘een kind is ONS geboren, een zoon is ONS gegeven’'' (Jes. 9:5. Vgl. Micha 5:1)''.'' Zo zegt Paulus in Rom. 9:5: ''‘uit HEN is naar het vlees de Christus’ .'' Hij zegt niet: "uit ons", uit de Gemeente van bekeerde joden en heidenen. Hij haalt in Rom. 11:26 aan: ''‘Uit Sion zal de Redder komen’'' (vgl. Jes. 59:20) 
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.