Naar inhoud springen

Joahaz: verschil tussen versies

48 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
Regel 17:
 
== Joahaz, koning van Juda ==
Joahaz, ook gespeld ''Joachaz'' of ''Jehoachaz'' was de zoon en opvolger van [[Josia]], koning van Juda. De naam van zijn moeder was Hamutal, ook gespeld, naar de Hebreeuwse uitspraak, ''Chamoetal''.
 
{{Stamboom Koningshuis van David}}
<blockquote>''2Kon 23:31 Joahaz was drieëntwintig jaar oud toen hij koning werd, en hij regeerde drie maanden in Jeruzalem. De naam van zijn moeder was Hamutal, de dochter van Jeremia, uit Libna. (HSV)''</blockquote>Hij regeerde slechts drie maanden, in 609 of 610 v.C. {{Tijdbalk Israël 650-550 v.C.}}
 
Hij regeerde slechts drie maanden, in 609 of 610 v.C. Het volk maakte hem, na de begrafenis van zijn vrome vader [[Josia]], tot koning:<blockquote>''2Kon 23:30 Zijn dienaren vervoerden hem - gestorven - uit Megiddo; zij brachten hem naar Jeruzalem en begroeven hem in zijn graf. De bevolking van het land nam Joahaz, de zoon van Josia, zalfde hem en maakte hem koning in de plaats van zijn vader. ''(HSV)</blockquote>{{Tijdbalk Israël 650-550 v.C.}}
Hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, en werd afgezet door farao Necho, die hem in ketenen naar [http://www.christipedia.nl/Artikelen/E/Egypte Egypte] zond, waar hij stierf. Zie 2 Koningen 23:30-34; 2 Kronieken 36:1-4. Hij heet Sallum in 1 Kronieken 3:15 en Jer 22:11.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.