Naar inhoud springen

Evolutietheorie: verschil tussen versies

265 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 242:
* H.A. Hofman, ''Het bittere conflict''. Uitgeverij Aspekt B.V., 2009. Pagina's: 204. Aan de evolutietheorie kleven tal van lacunes, onbeantwoorde vragen en tegenstrijdigheden. De theorie vraagt om geloof. Het conflict tussen de theorie en de scheppingsleer is volgens de schrijver, historicus, een strijd der geesten, een worsteling tussen seculier en christelijk denken. De evolutietheorie heeft gevolgen in de politiek, ethiek en pedagogiek.
* M.J. Paul, ''Oorspronkelijk; overwegingen bij schepping en evolutie.'' Labarum Academic, 2017. Omvang: 550 blz. Hoe de Bijbel en de christelijke traditie over onze oorsprong spreken. De auteur is hoogleraar (2017) Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven (2017). Hij is ook eindredacteur van de twaalfdelige serie Studiebijbel Oude Testament.
* M.J. Paul, ''Waar komen wij vandaan? Op zoek naar antwoorden in het evolutiedebat''. Apeldoorn, Uitgeverij De Banier, 2018. Een voor jongeren geschreven versie van het boek ''Oorspronkelijk;'' ''overwegingen bij schepping en evolutie.'' (2017). Omvang: 184 blz.
'''Websites'''
* Veel informatie is te vinden op de websites van creationistische organisaties, zie [[Creationisme]]. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.