Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

1.480 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
* gevoelen van geslachtelijke identiteit is doorslaggevender dan biologisch geslacht, het gevoel betekent meer dan het lichaam. 
* een mens mag zijn wat of wie hij wil zijn.
De transgenderbeweging heeft bij velen gevoeligheid voor transgenders verwekt. Een publieke figuur die een grap maakt over transgenders kan daarom op kritiek rekenen.
Het ideologische transgenderisme verloochent de betekenis van ons ingeboren geslacht. Ons man- of vrouw-zijn wordt bepaald door onze chromosomen. Als iemand en y-chromosoom heeft is hij op aarde voor altijd een man; zo niet, dan is zij voor altijd een vrouw. Ons geslacht is geschreven in de DNA-code in alle 37.2 biljoen cellen van ons lichaam.
'''Transgendergrap'''
De omroep RTL ging in 2018 met de presentatoren van Voetbal Inside in gesprek over een uitzending van 2 februari waarin de Vlaamse VTM-journalist Bo van Spilbeeck belachelijk werd gemaakt, die sinds dinsdag als vrouw door het leven gaat. Een presentator deed of hij ook een transgender was geworden. Hij verscheen met een blonde pruik op in de uitzending en zei dat hij (René) voortaan Renate genoemd wilde worden. Een voetbalanalist moest er erg om lachen en zei: "We moeten niet net doen alsof dit normaal is". "Iedere gek heeft zijn gebrek", voegde hij daar nog aan toe. Een woordvoerder van RTL deelde mee dat de mannen van de zender "alle ruimte om hun kijk op de samenleving te geven, maar dat betekent niet dat het nodig is om van alles een grap te maken". Homobelangenorganisaties COC en Transgender Netwerk Nederland hebben de sponsors van het programma gevraagd zich terug te trekken. De organisaties zeggen helemaal klaar te zijn met "de trieste trans- en homofobie in het programma".<ref>[https://nos.nl/artikel/2215328-rtl-in-gesprek-met-programmamakers-voetbal-inside-over-transgendergrap.html RTL in gesprek met programmamakers Voetbal Inside over transgendergrap], NOS.nl, nieuwsbericht van 4 feb. 2018. </ref>
 
== Beoordeling ==
Het ideologische transgenderisme verloochent de betekenis van ons ingeboren geslacht. Ons man- of vrouw-zijn wordt bepaald door onze chromosomen, niet door ons gevoel. Als iemand en y-chromosoom heeft is hij op aarde voor altijd een man; zo niet, dan is zij voor altijd een vrouw. Ons geslacht is geschreven in de DNA-code in alle 37.2 biljoen cellen van ons lichaam.
 
== Meer informatie ==
Regel 12 ⟶ 17:
== Zie ook ==
[[Transgender]]
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.