Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

1 byte toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 32:
 
== Gedaante ==
'''Lichtwezens.''' God noemt de engelen 'morgensterren<nowiki/>'. De [[morgenster]] is de heerlijkste ster voor het oog van de mensen op aarde; hij gaat vooraf aan de opgang van de zon. <blockquote>''Job 38:7 Toen de morgensterren te zamen vrolijk zongen, en al de kinderen Gods juichten.'' (SV)</blockquote>Toen een engel aan de herders in de velden van Bethlehem verscheen, omscheen hen de heerlijkheid van God.<blockquote>''Lu 2:9 En zie, een engel van de Heer stond bij hen en de heerlijkheid van de Heer omscheen hen, en zij werden buitengewoon bang. (Telos)''</blockquote>Toen een engel bij Petrus in de gevangenis kwam, scheen een licht in de cel.<blockquote>''Hnd 12:7 En zie, een engel van de Heer kwam bij hem staan en een licht scheen in de cel; en door de zijde van Petrus aan te stoten wekte hij hem en zei: Sta vlug op. En zijn ketenen vielen van zijn handen. (Telos)''</blockquote>Johannes zag in zijn visioen een engel wiens heerlijkheid de aarde verlichtte.<blockquote>''Opb 18:1 Hierna zag ik een andere engel uit de hemel neerdalen, die grote macht had; en de aarde werd verlicht door zijn heerlijkheid. (Telos)''</blockquote>'''Mannelijk.''' In de Bijbel verschijnen engelen aan mensen in een ''mannelijke'' gedaante, zoals de engelen die Abraham en Lot bezochten. Sommige mensen beweren dat ze ook als een vrouw aan hen verschenen zijn; in de Bijbel vinden wij dat niet.
 
'''Kleding.''' Maria Magdalena zag in het graf van de opgestane Heer twee engelen in <u>witte</u> kleren zitten (Joh. 12). Aan de Romeinse hoofdman Cornelius verscheen een engel in een <u>prachtig</u> kleed.<blockquote>''Hnd 10:31 En zie, een man stond voor mij <u>in een prachtig kleed</u>, en hij zei: Cornelius, uw gebed is verhoord en uw aalmoezen zijn voor God in gedachtenis gekomen. (TELOS)''</blockquote>'''Vleugels.''' Cherubs en [[Seraf|Serafs]] zijn levende wezens bij Gods troon die zich vertonen met vleugels. Ook de engel die het eeuwig evangelie zal verkondigen (Opb. 14:6) schijnt vleugels te hebben, daar hij vliegt. Niet alle engelen vertonen zich met vleugels. De engelen die bij Lot kwamen, hadden geen vleugels. Ze zagen eruit als mensen. Lot verleende hen gastvrijheid zonder te weten dat hij met engelen van doen had. <blockquote>''Heb 13:2 Vergeet de gastvrijheid niet, want daardoor hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest. (TELOS)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.