Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

291 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 109:
 
== Verschijningen van engelen ==
[[Bestand:William-Adolphe Bouguereau (1825-1905) - Le saintes femmes au tombeau (1890) img 2.jpg|miniatuur|Engelen maakten de opstanding van Christus bekend aan de vrouwen die zijn graf bezochten.]]
In de bijbelBijbel lezen we dat mensen een ontmoeting kunnen hebben met engelen. Zo verschenen ten tijde van de geboorte van de Heiland engelen aan herders in de omgeving van Bethlehem.<blockquote>''Lu 2:8 En er waren herders in diezelfde landstreek, die ‘s nachts in het open veld de wacht hielden over hun kudde. Lu 2:9 En zie, een engel van de Heer stond bij hen en de heerlijkheid van de Heer omscheen hen, en zij werden buitengewoon bang. Lu 2:10 En de engel zei tot hen: Weest niet bang, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor het hele volk zal zijn; Lu 2:11 want u is heden een Heiland geboren, die Christus de Heer is, in de stad van David. Lu 2:12 En dit zal voor u het teken zijn: u zult een kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in een kribbe. Lu 2:13 En plotseling was er met de engel een menigte van een hemelse legermacht, die God prees en zei: (TELOS)''</blockquote>HonderdenEngelen Britten beweren ontmoetingen te hebben gehad met engelen. Dat ismaakten de uitkomstopstanding van een '''onderzoek''' datChristus bekend aan de Universiteitvrouwen vandie Birminghamzijn isgraf uitgevoerdbezochten. door Emma Heathcote en waarover in 2000 bericht werd.
 
Honderden Britten beweren ontmoetingen te hebben gehad met engelen. Dat is de uitkomst van een '''onderzoek''' dat aan de Universiteit van Birmingham is uitgevoerd door Emma Heathcote en waarover in 2000 bericht werd.
 
Als ze verschijnen kunnen engelen zich '''aanpassen''' aan onze omstandigheden.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.