Naar inhoud springen

Antiochië: verschil tussen versies

122 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Bestand:Paulus eerste zendingsreis-Access Foundation.jpg|miniatuur|1024x1024px|''Ligging van de beide steden Antiochië'']]
'''Antiochië''' verwijst in de Bijbel naar twee plaatsen gelijknamige steden:
# Antiochie (Syrië): de toenmalige hoofdstad van Syrië, waar spoedig een aanzienlijke Christelijke gemeente ontstond. Hier werden de gelovigen het eerst Christenen genoemd. De stad was de voorraadschuur van het Oosten;
# Antiochië (Pisidië): een stad in Pisidië, waar Paulus een gemeente stichtte.
Paulus en Barnabas bezochten het Pisidische Antiochië op de eerste zendingsreis van de apostel.
Paulus en Barnabas bezochten het Pisidische Antiochië op de eerste zendingsreis van de apostel.<blockquote>''Hnd 13:14 Zij nu gingen van Perge verder en kwamen in het <u>Pisidische Antiochië</u> aan; en zij gingen in de synagoge op de sabbatdag en namen plaats. (TELOS)''</blockquote>Paulus schrijft in zijn laatste, ons in het Nieuwe Testament bewaard gebleven brief aan [[Timotheüs]]:<blockquote>''2Ti 3:11 mijn vervolgingen, mijn lijden, zoals mij is overkomen in Antiochië, in Iconium, in Lystra, zulke vervolgingen als ik heb verdragen, en uit alle heeft de Heer mij gered. (TELOS)''</blockquote>Hij verwijst in dit vers naar Antiochië in Pisidië.
 
{{Eerste zendingsreis van Paulus}}
 
Paulus en Barnabas bezochten het Pisidische Antiochië op de eerste zendingsreis van de apostel.<blockquote>''Hnd 13:14 Zij nu gingen van Perge verder en kwamen in het <u>Pisidische Antiochië</u> aan; en zij gingen in de synagoge op de sabbatdag en namen plaats. (TELOS)''</blockquote>Paulus schrijft in zijn laatste, ons in het Nieuwe Testament bewaard gebleven brief aan [[Timotheüs]]:<blockquote>''2Ti 3:11 mijn vervolgingen, mijn lijden, zoals mij is overkomen in <u>Antiochië</u>, in Iconium, in Lystra, zulke vervolgingen als ik heb verdragen, en uit alle heeft de Heer mij gered. (TELOS)''</blockquote>Hij verwijst in dit vers naar Antiochië in Pisidië.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.