Naar inhoud springen

Koninkrijk van God: verschil tussen versies

592 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 62:
== Zonen van het Koninkrijk ==
De "zonen van het Koninkrijk" zijn de Israëlieten, voor wie het Koninkrijk in de eerste plaats bestemd was en aan wie het ook in de eerste plaats verkondigd is. <blockquote>''Mt 8:11 Ik zeg u echter, dat velen zullen komen van oost en west en met Abraham, Izaak en Jakob zullen aanliggen in het koninkrijk der hemelen; Mt 8:12 de zonen van het koninkrijk echter zullen worden uitgeworpen in de buitenste duisternis; daar zal het geween zijn en het tandengeknars. (TELOS)''</blockquote>Israël echter, op een overblijfsel na, verwierp de Messias in ongeloof, terwijl velen uit de heidenvolken in de Heer Jezus zouden geloven. Jezus sprak de woorden van Matth. 8:11-12 na zich verwonderd te hebben over het groot geloof van een Romeinse hoofdman, die geloofde dat Jezus met een enkel woord zijn knecht op afstand gezond kon maken.
 
== Ingaan in het toekomstige Koninkrijk ==
Het Koninkrijk van God heeft een huidige vorm en een toekomstige. De leerlingen van Jezus moeten door vele verdrukkingen het koninkrijk van God binnengaan. <blockquote>''Hnd 14:21 En nadat zij aan die stad het evangelie hadden verkondigd en vele discipelen hadden gemaakt, keerden zij terug naar Lystra, naar Iconium en naar Antiochie Hnd 14:22 en versterkten de zielen van de discipelen, terwijl zij hen vermaanden in het geloof te blijven en dat <u>wij door vele verdrukkingen het koninkrijk van God moeten binnengaan</u>. (TELOS)''</blockquote>
 
== Toekomst van het Koninkrijk ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.