Naar inhoud springen

Verdrukking: verschil tussen versies

1.157 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
De Heer Jezus heeft zijn leerlingen gewaarschuwd dat ze in de wereld verdrukking zouden lijden.<blockquote>''Joh 16:33 Dit heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede hebt. In de wereld hebt u <u>verdrukking</u>, maar hebt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen. (TELOS)''</blockquote>De apostelen [[Paulus]] en [[Barnabas]] zeiden de discipelen van Jezus dat zij door vele verdrukkingen het [[koninkrijk van God]] moeten binnengaan.<blockquote>''Hnd 14:21 En nadat zij aan die stad het evangelie hadden verkondigd en vele discipelen hadden gemaakt, keerden zij terug naar Lystra, naar Iconium en naar Antiochie Hnd 14:22 en versterkten de zielen van de discipelen, terwijl zij hen vermaanden in het geloof te blijven en dat wij door <u>vele verdrukkingen</u> het koninkrijk van God moeten binnengaan. (TELOS)''</blockquote>De verdrukking komt voort uit haat. De haat is er omdat de gelovigen niet ''van'' wereld zijn en door Jezus Christus uit de wereld, waarin ze verkeren, zijn uitverkoren. <blockquote>''Joh 15:19 Als u van de wereld was, zou de wereld het hare liefhebben; maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u. (TELOS)''</blockquote>[[Martelaar|Martelaren]] zijn getuigen die ondanks verdrukking en vervolging belijdenis deden van hun geloof. In enge zin zijn het verdrukte en vervolgde getuigen die hun leven lieten omwille van het geloof in de Heer Jezus. Zie verder artikel [[Martelaar]].
 
== MeerVerdrukking informatiein het huwelijk ==
Gehuwden hebben verdrukking in het vlees, zegt de apostel Paulus. <blockquote>''1Co 7:28 Maar ook al trouwt u, u zondigt niet; en al trouwt de maagd, zij zondigt niet. Maar zulke personen zullen verdrukking hebben in het vlees, en die wil ik u besparen. (TELOS)''</blockquote>Met het oog op de zware tijden was de huwelijksstaat in vergelijking met de ongehuwden zwaarder. Lichamelijk lijden in het vlees hebben gehuwden meer (ongehuwden daarentegen hebben meer andere verzoekingen). Een gehuwde vrouw die een kind krijgt, baart met smart. Man en vrouw dragen de last van onderhoud van het gezin en de opvoeding van de kinderen. Door te trouwen bereidt men zich nood, angst, zorg in uitwendig opzicht.<ref>Karl August Dächsel; F P L C van Lingen; H van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting) : met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op 1 Cor. 7:28. Enige tekst hiervan is verwerkt.</ref> 
Zie artikel [[Vervolging van christenen]], [[Martelaar]] 
 
== Meer informatie ==
Zie artikel [[Vervolging van christenen]], [[Martelaar]] 
== Hulp ==
Organisaties die zich inzetten voor verdrukte christenen:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.