Naar inhoud springen

Ornan: verschil tussen versies

183 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
In 2 Sam. 24: 18-24 wordt hij Arauna genoemd. (In het Engels: Araunah.)<blockquote>''2Sa 24:18 Op die dag kwam Gad tot David en zeide tot hem: Ga heen, richt een altaar op voor de HERE op de dorsvloer van de Jebusiet Arauna. (SV)''</blockquote>In 2 Samuel staat dat David de dorsvloer en de ossen kocht voor vijftig sikkels zilver. Hij bouwde daar een altaar en offerde brandoffers en vredeoffers, zonder dat er iets wordt gezegd over het bouwen van een huis voor Jahweh op die plaats. In Kronieken staat dat David aan Ornan 600 sikkels goud gaf voor zijn plaats. In 2 Kron. 3: 1-2 leren we dat de dorsvloer op de berg Moria lag en dat de plek door David was bereid voor de tempel, die door Salomo werd gebouwd. Derhalve omvatte 'de plaats' een veel groter stuk grond dan nodig was voor Davids altaar, en misschien ook de woning van Arauna.
 
Van de plek zei David: <blockquote>''1Kr 22:1 ... Dit hier is het huis van de HEERE God, en dit is het brandofferaltaar voor Israël. (HSV)''</blockquote>De plek maakt misschien deel uit van wat nutegenwoordig het [[Tempelberg|Tempelgebied]] wordt genoemd.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.