Naar inhoud springen

Bijbel: verschil tussen versies

1.115 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 41:
 
De '''woorden''' van de Schrift zijn wel door de Geest van God ingegeven. De grondtekst heeft ongeveer 430.938 woorden met in totaal zo'n 3.000.000 letters.
 
== Hoofdonderwerp ==
Het hoofdonderwerp van de Bijbel is Gods weg met de mens. Een sleutelrol is weggelegd voor de Zoon van God, die mens is geworden om ons, zondaars, met God te verzoenen en ons bij Hem te brengen. De Schriften getuigen van de Zoon van God. <blockquote>''Joh 5:39 U onderzoekt <u>de Schriften</u>, omdat u meent daarin eeuwig leven te hebben; en <u>die zijn het die van Mij getuigen</u>; (TELOS)''</blockquote>Na Zijn opstanding legde Hij aan enkele leerlingen uit wat "in al de Schriften" van het Oude Testament over Hem stond. <blockquote>''Lu 24:27 En te beginnen met Mozes en alle profeten legde Hij hun uit wat in <u>al de Schriften over Hem</u> stond. (TELOS)''</blockquote>Het zaad van de vrouw, de priester Melchizedek, de zoon Izak, de verworpen en verhoogde Jozef, de leider van de uittocht Mozes, de verhoogde slang in de woestijn, de profeet Jona, enz. wijzen vooruit naar de beloofde Verlosser. In de beschrijving van deze typen haalt de Heilige Geest bijzonderheden naar voren gehaald of laat ze juist onvermeld, omdat ze tot een type van de Heer Jezus te maken. Zie [[typologie]].
 
== Ontstaan ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.