Naar inhoud springen

Hel: verschil tussen versies

521 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 62:
 
== Eeuwig ==
De hel is de plaats der ''eeuwige'' verdoemenis. Tegenover het eeuwige leven staat de eeuwige straf. <blockquote>''Mt 25:46 En dezen zullen gaan in de <u>eeuwige straf</u>, maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.'' (TELOS)</blockquote>Het vuur van de hel brandt eeuwig.<blockquote>''Mt 18:8 Als nu uw hand of uw voet u een aanleiding tot vallen is, hak die af en werp die van u; het is beter voor u verminkt of kreupel het leven in te gaan, dan met twee handen of twee voeten in het <u>eeuwige vuur</u> geworpen te worden. (TELOS)''</blockquote>Paralleltekst:<blockquote>''Mr 9:45 En als uw voet u een aanleiding tot vallen is, hak die af; het is beter voor u kreupel het leven in te gaan, dan met twee voeten in de <u>hel</u> geworpen te worden.'' </blockquote><blockquote>''Mt 25:41 Dan zal Hij ook zeggen tot hen die aan zijn linkerhand zijn: Gaat weg van Mij, vervloekten, in het <u>eeuwige vuur</u> dat voor de duivel en zijn engelen is bereid;'' (TELOS)</blockquote>
 
De Heer Jezus spreekt van een onuitblusbaar vuur, om de volstrekte eeuwigheid van de helse straffen aan te wijzen. Daartoe dienen ook de uitdrukkingen 'waar hun worm niet sterft en het vuur niet uitgeblust wordt'. 
 
<blockquote>''Mr 9:45 En als uw voet u een aanleiding tot vallen is, hak die af; het is beter voor u kreupel het leven in te gaan, dan met twee voeten in de hel geworpen te worden. Mr 9:46 waar hun worm <u>niet sterft</u> en het vuur <u>niet wordt uitgeblust</u>.'' (TELOS)</blockquote>
 
De worm van de verdoemden zal niet sterven: hun innerlijke knaging (gewetenswroeging, zelfbeschuldiging, spijt) zal niet ophouden.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.