Naar inhoud springen

Bazuin: verschil tussen versies

220 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 46:
Anderen<ref>A.G. Soeting, ''Auditieve aspecten van het boek Openbaring van Johannes''. Amsterdam, 2001. Proefschrift.</ref> ontkennen een dergelijk verband omdat (1) het Romeinse leger geen ramsbazuinen, maar trompetten hanteerde, terwijl Paulus het niet zou hebben over een trompet, maar over de ramsbazuin, de sjofar. (2) de Gemeente is niet te vergelijken met een heidens Romeins leger. (3) de gelovigen trekken niet ten strijde bij hun vereniging met de Heer Jezus.
 
Sommigen menen dat de laatste bazuin de '''zevende bazuin''' (Opb. 11:15v) is van die in de [[Openbaring van Johannes|Openbaring]] geteld zijn. Na het blazen van deze bazuin wordt gezegd dat het Koninkrijk van God is gekomen, dat God zijn koningschap heeft aanvaard en dat Zijn toorn en de tijd van vergelding is gekomen. De Openbaring echter is pas verscheidene jaren na de dood van Paulus, dus de apostel zal van die 'zevende bazuin' niet geweten hebben.
 
Een andere verklaring van de laatste bazuin legt een verband met het door God ingestelde '''feest van het geklank''', dat aan Verzoendag voorafgaat. In Israël wordt dan meerdere malen op de sjofar geblazen. De laatste bazuin, d.i. het laatste bazuingeschal, laat een langgerekte toon horen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.