Naar inhoud springen

Libanon: verschil tussen versies

28 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Libanon''', de noorderbuur van [[Israël (staat)|Israël]], heeft 4,1 miljoen inwoners (2009). Libanon is een multireligieus en cosmopolitisch land. In de tijd van Salomo werd hout van de Libanon (d.i. het gebergte Libanon) vervoerd naar Israël. <blockquote>''1Kon 5:8 En Hiram stuurde Salomo een bode om te zeggen: Ik heb de boodschap gehoord die u mij gestuurd hebt. Ík zal aan al uw wensen om cederhout en cipressenhout voldoen. 1Kon 5:9 Mijn knechten zullen het van de <u>Libanon</u> naar de zee afvoeren, en ík zal er vlotten van maken voor vervoer over zee naar de plaats die u mij opgeeft. Ik zal ze daar losmaken, zodat u ze mee kunt nemen. Maar dan moet u mijn wens uitvoeren door voedsel voor mijn huis te geven. (HSV)''</blockquote>[[Bestand:Map of Lebanon.png|miniatuur|349x349px|Engelstalige kaart van Libanon]]
'''Steden.''' De hoofdstad is Beiroet. Oost-Beiroet is overwegend christelijk; West-Beirout is overwegend islamitisch. De havenstad Tripoli, 80 kilometer ten noorden van Beiroet, is de tweede stad van Libanon en een bolwerk van soennieten.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.