Naar inhoud springen

Vertroosten: verschil tussen versies

101 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Vertroosten''' is door troosten sussen, tevreden stellen<ref>''Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal'' (13e uitgave), digitale versie 1.0 Plus, j...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Vertroosten''' is door [[troosten]] sussen, tevreden stellen<ref>''Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal'' (13e uitgave), digitale versie 1.0 Plus, jaar 2000. </ref>.
 
'''God'''. God is "de God van alle vertroosting". De apostel Paulus heeft ervaren dat God hem in al zijn verdrukking vertroostte. <blockquote>''2Co 1:3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader der ontfermingen en <u>de God van alle vertroosting</u>, 2Co 1:4 <u>die ons vertroost in al onze verdrukking</u>, opdat wij hen kunnen vertroosten die in allerlei verdrukking zijn, door <u>de vertroosting waarmee wijzelf door God vertroost worden</u>. 2Co 1:5 Want zoals het lijden van Christus overvloedig over ons komt, zo is door Christus ook onze vertroosting overvloedig. 2Co 1:6 Hetzij wij dan verdrukt worden, het is tot uw vertroosting en behoudenis; hetzij wij vertroost worden, het is tot uw vertroosting, gewerkt in het volharden onder hetzelfde lijden dat ook wij lijden 2Co 1:7 (en onze hoop aangaande u is vast), daar wij weten dat u, zoals u deelgenoten bent van het lijden, het zo ook van de vertroosting bent. 2Co 1:8 Want wij willen niet, broeders, dat u onbekend bent met onze verdrukking die ons in Asia is overkomen, dat wij uitermate bezwaard zijn geworden boven vermogen, zodat wij zelfs aan het leven wanhoopten. (TELOS)''</blockquote>
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.