Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

274 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 32:
 
== Gedaante ==
'''Lichtwezens.''' God noemt de engelen 'morgensterren<nowiki/>'. De [[morgenster]] is de heerlijkste ster voor het oog van de mensen op aarde; hij gaat vooraf aan de opgang van de zon.
 
<blockquote>''Job 38:7 Toen de morgensterren te zamen vrolijk zongen, en al de kinderen Gods juichten.'' (SV)</blockquote>
Regel 76:
 
Een engel sloot de muilen van de leeuwen toe, zodat ze [[Daniël (profeet)|Daniël]] met rust lieten. Uit de leeuwenkuil antwoordde Daniël de koning [[Darius de Meder|Darius]]:<blockquote>''Da 6:22 (6:23) Mijn God heeft Zijn engel gezonden en Hij heeft de muil van de leeuwen toegesloten. Ze hebben mij geen letsel toegebracht, omdat ik voor Hem onschuldig ben bevonden. Ook tegen u, o koning, heb ik geen misdaad begaan.'' (HSV)</blockquote>Engelen dienden Jezus na zijn 40 dagen durende verzoeking in de woestijn.<blockquote>''Mt 4:11 Toen verliet de duivel Hem; en zie, engelen kwamen bij Hem en dienden Hem.'' (TELOS)</blockquote>Een engel sterkte Hem toen Hij in Gethsémané benauwd was:<blockquote>''Lu 22:43 Hem nu verscheen een engel uit de hemel die Hem sterkte.'' (TELOS)</blockquote>Een engel opende de deuren van de stadsgevangenis in [[Jeruzalem]] om de apostelen te bevrijden:<blockquote>''Hnd 5:19 Een engel van de Heer echter opende ‘s nachts de deuren van de gevangenis, leidde hen naar buiten en zei: Hnd 5:20 Gaat heen, gaat in de tempel staan en spreekt tot het volk al deze levenswoorden.'' (TELOS)</blockquote>De engelen vormen een hemelse legermacht, die gehoorzamen aan '[[JHWH der heischaren|Jahweh der heischaren]]'. Ze zullen met de Heer Jezus Christus en de heiligen verschijnen als Hij terugkomt in de wereld.
 
'''Trouwen niet.''' Engelen trouwen niet. De uit de dood opgestane mensen zullen evenmin een huwelijk aangaan. <blockquote>''Mt 22:30 Want in de opstanding trouwen zij niet en worden niet uitgehuwelijkt, maar zij zijn als engelen van God in de hemel. (TELOS)''</blockquote>
 
=== Zingen engelen? ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.