Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

807 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 11:
== Schepping ==
De engelen zijn geschapen vóór de aarde en bestonden dus al vóór de aarde. Toen God de aarde grondvestte, juichten ze, vertelt God aan Job.<blockquote>''Job 38:7 Toen de morgensterren te zamen vrolijk zongen, en al de kinderen Gods juichten.'' (SV)</blockquote>
 
== Zonen van God ==
De goede engelen worden kinderen/zonen van God genoemd. <blockquote>''Job 38:7 Toen de morgensterren te zamen vrolijk zongen, en al de <u>kinderen Gods</u> juichten. (SV)''</blockquote>Ook de Herziene Statenvertaling heeft 'kinderen van God'. <blockquote>''Job 1:6 Er was nu een dag, als de <u>kinderen Gods</u> kwamen, om zich voor den HEERE te stellen, dat de satan ook in het midden van hen kwam. (SV)''</blockquote><blockquote>''Job 2:1 Wederom was er een dag, als de <u>kinderen Gods</u> kwamen, om zich voor den HEERE te stellen, dat de satan ook in het midden van hen kwam, om zich voor den HEERE te stellen. (SV)''</blockquote>In beide verzen Job 1:6 en 2:1 vertaalt de Herziene Statenvertaling door 'zonen van God'. De vertalingen 'kinderen' en 'zonen' zijn beide mogelijk.
 
== Onstoffelijke wezens ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.