Naar inhoud springen

Openbaring 12: verschil tussen versies

312 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 48:
'''Weggerukt naar God en naar zijn troon''' (12:5). Om het kind in veiligheid te brengen. En om het de hoogste zetel van heerschappij te geven. Merk op dat deze snelle en opmerkelijke opeenvolging ook te vinden is in Jes. 9:6:
 
''Jes 9:6 (9-5) Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, <u>en</u> de heerschappij is op Zijn schouder; en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst; (SV)''
 
De redding van de éénjarige [[Joas (koning van Juda)|Joas]] doet hieraan denken. De goddeloze Athalia zou hem gedood hebben, als hij niet door zijn tante Joseba weggerukt was. Gedurende zes jaren werd hij verborgen in het huis van God te Jeruzalem (2 Kron. 22:11-12) om daarna tot koning gekroond te worden.
 
'''Identiteit van het kind.''' De gangbare uitleg ziet in de zoon, het mannelijke kind, Jezus Christus. Immers (1) is hij uit de vrouw, Israël, voortgekomen en (2) zal Hij de naties hoeden met een ijzeren staf.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.