Naar inhoud springen

Profeet: verschil tussen versies

1.494 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
 
{{Zie hoofdartikel|Profetes}}
 
== Lotgevallen der profeten ==
De profeten van God werden gehaat, gesmaad, uitgestoten, gevangen genomen, vermoord.
 
Zacharia, de zoon van de hogepriester Jojada, door de geest van God bezield, werd op bevel van [[Joas]] van Juda gestenigd.<blockquote>''2Kr 24:20 En de Geest Gods toog Zacharia aan, den zoon van Jojada, den priester, die boven het volk stond, en hij zeide tot hen: Zo zegt God: Waarom overtreedt gij de geboden des HEEREN? Daarom zult gij niet voorspoedig zijn; dewijl gij den HEERE verlaten hebt, zo zal Hij u verlaten. 2Kr 24:21 En zij maakten een verbintenis tegen hem, en stenigden hem met stenen door het gebod des konings, in het voorhof van het huis des HEEREN. 2Kr 24:22 Zo gedacht de koning Joas niet der weldadigheid, die zijn vader Jojada aan hem gedaan had, maar doodde zijn zoon; dewelke, als hij stierf, zeide: De HEERE zal het zien en zoeken! (SV)''</blockquote>Johannes de Doper, die het volk opriep tot bekering en de nabije komst van het Koninkrijk van God aankondigde, werd onthoofd.
 
De profeet Jezus van Nazareth, onze Heer, werd veroordeeld, gehoond, gegeseld en gekruisigd. Jezus zei tot zijn leerlingen: <blockquote>''Lu 6:22 Gelukkig bent u wanneer de mensen u haten en wanneer zij u uitstoten en smaden en uw naam als slecht verwerpen ter wille van de Zoon des mensen. Lu 6:23 Verblijdt u op die dag en springt op van vreugde, want zie, uw loon is groot in de hemel; want op dezelfde wijze deden hun vaderen met de profeten. (TELOS)''</blockquote>
 
== Valse profeten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.