Naar inhoud springen

Jeruzalem: verschil tussen versies

383 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
k
Regel 333:
<blockquote>''Jes 2:2 En het zal geschieden in het laatste der dagen, dat de berg van het huis des HEEREN zal vastgesteld zijn op den top der bergen, en dat hij zal verheven worden boven de heuvelen, en tot denzelven zullen alle heidenen toevloeien. Jes 2:3 En vele volken zullen heengaan en zeggen: Komt, laat ons opgaan tot den berg des HEEREN, tot het huis van den God Jakobs, opdat Hij ons lere van Zijn wegen, en dat wij wandelen in Zijn paden; want uit Sion zal de wet uitgaan, en des HEEREN woord uit Jeruzalem. (SV)''</blockquote>Van jaar tot jaar zullen '''de volken naar Jeruzalem''' trekken om zich neer te buigen voor de Grote Koning, onze God, en om het [http://www.christipedia.nl/Artikelen/L/Loofhuttenfeest Loofhuttenfeest] te vieren. Een volk dat niet meedoet, zal met een plaag van droogte (geen regen) gestraft worden.<blockquote>''Zac 14:16  Het zal geschieden dat al de overgeblevenen van alle heidenvolken die tegen Jeruzalem zijn opgerukt, van jaar tot jaar zullen opgaan om zich neer te buigen voor de Koning, de HEERE van de legermachten, en om het Loofhuttenfeest te vieren. Zac 14:17 Het zal geschieden dat er geen regen zal vallen op hem die uit de geslachten van de aarde niet zal opgaan naar Jeruzalem om zich voor de Koning, de HEERE van de legermachten, neer te buigen. Zac 14:18 Als het geslacht van de Egyptenaren, waarop geen [regen] is [gevallen], niet zal opgaan en komen, dan zal de plaag komen waarmee de HEERE de heidenvolken zal treffen die niet zullen optrekken om het Loofhuttenfeest te vieren. Zac 14:19 Dit zal de straf zijn voor de zonde van Egypte en de straf voor de zonde van alle heidenvolken die niet zullen opgaan om het Loofhuttenfeest te vieren.'' (HSV)</blockquote>Wanneer de duizend jaren van Christus' vrederijk voleindigd zijn, zal Jeruzalem, 'de geliefde stad', worden '''omsingeld''' tijdens de laatste, door de satan geinspireerde oorlog:<blockquote>''Opb 20:9 En zij kwamen op over de breedte van de aarde en omsingelden de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad; en er daalde vuur neer van God uit de hemel en verteerde hen.''</blockquote>De Nederlander Bart Repco weet zich geroepen om de boodschap van heil voor Jeruzalem en de Joden dagelijks te verkondigen op de muren van de oude stad van Jeruzalem: [http://neverbesilent.org/nl/neverbesilent/visie/visie.html NeverBeSilent.org]
 
== NieuweHemels Jeruzalem ==
Naast de aardse stad Jeruzalem, "het tegenwoordige Jeruzalem" (Gal. 4:25) hierbeneden, is er een "hemels Jeruzalem" (Hebr. 12:22), "het Jeruzalem dat boven is" (Ga. 4:25), "de stad van de levende God" (Hebr. 12:22).<blockquote>''Ga 4:25Deze Hagarstad nuwordt is de berg Sinai in Arabie en komt overeen metgenoemd het tegenwoordige ''nieuwe Jeruzalem,.'' Ze wantwordt dit isbeschreven in slavernijhet metlaatste haarbijbelboek. kinderen;Het Ga 4:26 maar <u>hetnieuwe Jeruzalem datwordt bovengevormd is</u>,door isde vrij,gemeente envan datJezus is onze moederChristus.''</blockquote><blockquote>''Heb 12:22Ze maarzal uin bentheerlijkheid genaderdopenbaar totworden, degelijk bergeen Sion;bruid endie totversierd <u>deis stadvoor vanhaar de levende God</u>, het <u>hemelse Jeruzalem</u>; en tot tienduizenden van engelen,''</blockquote>man.
Zie [[Hemels Jeruzalem]] voor het hoofdartikel
 
Deze stad wordt genoemd het ''nieuwe Jeruzalem.'' Ze wordt beschreven in het laatste bijbelboek. Het nieuwe Jeruzalem wordt gevormd door de gemeente van Jezus Christus. Ze zal in heerlijkheid openbaar worden, gelijk een bruid die versierd is voor haar man.
 
== Varia ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.