Naar inhoud springen

Hemels Jeruzalem: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 30:
De stad heeft een enorme grootte. Elke zijde van de kubus is 12.000 stadiën lang is. 1 Romeinse stadie = 185,25 meter. 12.000 stadiën x 185,25 meter = 2223 kilometer. Vergelijk: wie met de auto van Amsterdam naar Lissabon rijdt, legt - volgens Google Maps - 2238 km af in ongeveer 21 uur en 7 minuten.
 
'''Heerlijkheid'''. Zij heeft "de heerlijkheid van God" (Opb. 21:11). <blockquote>''Opb 21:11 en de heerlijkheid van God had. Haar lichtglans was aan zeer kostbaar gesteente gelijk, als een kristalheldere jaspissteen. (TELOS)''</blockquote>'''Neerdalend.''' Johannes zag de stad "uit de hemel neerdalen van God". <blockquote>''Opb 21:2 En ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, <u>uit de hemel neerdalen van God</u>, gereed als een bruid die voor haar man versierd is.''</blockquote><blockquote>''Opb 21:10 En hij voerde mij weg in de geest op een grote en hoge berg en toonde mij de heilige stad, Jeruzalem, <u>die uit de hemel neerdaalde van God</u> (TELOS)''</blockquote>We lezen nergens in de Bijbel dat het nieuwe Jeruzalem op aarde zal neerkomen. Het schijnt dat ze, evenals de wolk van Gods heerlijkheid (shechina), tussen hemel en aarde in zal zijn en een teken zal zijn van Gods tegenwoordigheid. Het is alsof zij hangt boven Hem, de Heer Jezus, die zal zitten op de troon van zijn vader David. Volgens sommige uitleggers is deze 'wolk van getuigen' (Hebr. 12:1), dit teken van Gods heerlijkheid, het zogenoemde 'teken van de Zoon des Mensen' (Matth. 24) dat aan de hemel zal verschijnen bij Zijn verschijning.<blockquote>''Mt 24:30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid.''</blockquote>De woonplaats van de gemeente van Christus in de hemel zal "als een hemels paradijs, van andere plaatsen afgezonderd zijn en blijven." (Kanttekenaren bij Opb 21:16).
 
<blockquote>''Mt 24:30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid.''</blockquote>
 
De woonplaats van de gemeente van Christus in de hemel zal "als een hemels paradijs, van andere plaatsen afgezonderd zijn en blijven." (Kanttekenaren bij Opb 21:16).
 
'''Muur en poorten'''. De stad heeft "een grote en hoge muur" met twaalf poorten, drie aan elke zijde (Opb. 21:12-13).<blockquote>''Opb 21:12 Zij had een grote en hoge muur, zij had twaalf poorten en aan de poorten twaalf engelen en daarop namen geschreven, welke de namen van de twaalf stammen van de zonen van Israel zijn. (TELOS)''</blockquote>De dikte van de muur is 144 el (Opb. 21:17). De [[El (lengtemaat)|el]] is ongeveer een halve meter. 144 el is derhalve ongeveer 72 meter.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.