Naar inhoud springen

Josia: verschil tussen versies

98 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Josía''' (= "dien [[Jah]] geneest") of ''Josjiahoe''<ref>Naar de Hebreeuwse klank, zo gebruikt in de Naardense Bijbelvertaling.</ref> was een vrome koning van Juda in de 2e helft van de 7e eeuw v.Chr. Onder zijn bewind werd, na de vondst van het wetboek van Mozes, de afgoderij en het occultisme bestreden en de (uitwendige) godsdienst van Israël hersteld.
 
'''Naam en verwijzing.''' De Hebreeuwse naam is יאשׁיה, Yoshiya, of יאשׁיהו, Yo’shiyahoe, en betekent = "dien Jah geneest"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce.  </ref> of "dien Jah heelt". Het Strongnummer is 02977. De eigennaam komt 53x voor in het Oude Testament. Engels: Josiah. De naam verwijst in het Oude Testament naar twee verschillende mannen:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.