Naar inhoud springen

Jeruzalem: verschil tussen versies

170 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jeruzalem''' (Hebr. ירושלים , JeroesjalajimJeroesjalajiem) is de naam van een aardse stad en van een hemelse ('het nieuwe Jeruzalem'). De aardse stad Jeruzalem, gelegen in het land van Israël, is de plaats die God heeft uitverkoren om Zijn Naam daar te vestigen en daar vrede te geven. Het aardse Jeruzalem wordt in het laatste bijbelboek ''de geliefde stad'' genoemd (Opb. 20:9). Het is de stad, even waarbuiten de [[Heiland]] der wereld, de Zoon van God zijn bloed heeft vergoten tot verzoening van mensen, Hij is begraven, uit de doden is opgestaan en naar de hemel is gevaren. Het is "de stad van de grote Koning".
 
== Naam ==
Regel 436:
 
[http://www.airpano.com/files/Jerusalem-Israel/2-2?sc=h6&ath=-36.67&atv=16.59&fov=68.83 Jeruzalem en de heilige plaatsen], 360 graden foto's op Airpano.com. Tip: kies Full screen en bedien met de muistoetsen.
 
Een verkorte versie van 'Jeruzalem van goud' gezongen door het echtpaar Yonina: [https://www.youtube.com/watch?v=WfOgv5oxjSE muziekvideo] op Youtube.com, 9 dec. 2017.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.