Naar inhoud springen

Rusland: verschil tussen versies

24 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Rusland''' (Russisch: ''Rossjija),'' officieel ''Russische Federatie'', is qua oppervlakte veruit het grootste land ter wereld en qua inwonertal (146 miljoen inwoners in 2015<sup>[3]</sup>) het achtste land ter wereld. Rusland is verdeeld in 83 regio's (anno 2011).
[[Bestand:Rs-map.png|miniatuur|634x634px]]
'''Godsdienst en moraal.''' Rusland is overwegend atheistischatheïstisch, hoewel 80% gunstig staat tegenover de Russische orthodoxie, de grootste godsdienst in het land. Evenwel gaat minder dan 5% regelmatig naar de kerk. De Islamislam is de tweede religie.
 
In het volkslied van Rusland wordt God erkend als degeenDegene die het geboorteland erkendbescherm, het bevat de regel "door God beschermd geboorteland van ons"<ref>Zie https://historiek.net/volkslied-van-rusland/. Geraadpleegd 22 juni 2018.</ref>.
 
Vanaf 2012 worden aan Russische scholen weer lessen godsdienst en moraal gegeven. Leerlingen kunnen kiezen voor het keuzevak ‘godsdienstleer en ethiekonderricht’. Het godsdienstonderwijs werd na de communistische machtsovername en Oktoberrevolutie van 1917 afgeschaft.
Regel 28:
 
== Gog? ==
Rusland wordt door veel christenen geidentificeerdgeïdentificeerd met [[Gog (uit Magog)|Gog]], die in de eindtijd als aanvoerder van diverse volken het herstelde Israël zal binnenvallen (Eze 38-39).
 
== Geschiedenis ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.